Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Beseepiparkoogid

Veidi ebatavalisemad piparkoogid.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g piparkoogitainas
1 tk munavalge
1 dl suhkur
poole apelsini riivitud koor
Piparkoogitainas jaotada kaheks ja rullida kumbki tainatükk jahusel laual umbes 15x30 cm suuruseks ristkülikuks. Katta toidukilega, et tainas ei kuivaks. Munavalge vahustada kõvaks vahuks, lisades vähehaaval suhkru. Kõige parema munavalgevahu saab, kui vahustada käsivispliga või mikseriga aeglastel pööretel. Kui kauss on kuiv ning munavalge rebust hoolikalt eraldatud. Vahustamisel võib lisada ka terakese soola. Viimasena lisada munavalgevahule riivitud apelsinikoor. Munavalgevaht laotada ühtlaselt mõlemale piparkoogitainale. Keerata tainas pikemast servast kergelt rulli, pakkida toidukilesse ja panna 35-40 minutiks sügavkülma. Nii on kergem küpsiseid hiljem lõigata. Kumbki rull lõigata terava noaga umbes 24 viiluks. Vormida viilud ümaramaks ja panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui osa munavalgevahtu on laiali läinud, siis selle võib noaga küpsiste peale tagasi määrida. Küpsetada 150°C juures ahju keskosas umbes 15 minutit. Lasta küpsistel ahjuplaadil täielikult jahtuda. Säilitada kinnises karbis. Serveerida glögi või kohviga.

Märksõnad

beseepiparkoogid

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga