Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Täidetud kalkun

Õunte ja ploomidega täidetud kalkun.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk kalkun (umbes 5 kg)
2 sl peen meresool
0.5 tk *sidrun
170 g peekon
200 g kuivatatud ploomid
3 tk hapu õun
3 tk Sibul
värske petersell
sool
Must pipar
Külmutatud kalkun pane sulama vastavalt pakendil antud juhendile. Hõõru kalkun pealt soolaga üle ja jäta mõneks tunniks seisma. Kuivata majapidamispaberiga ja hõõru siduniga üle. Valmista täidis: Koori sibul, haki õun, sibul, peekon, ploomid ja ürdid peeneks. Prae peenestatud peekon pannil, lisa hakitud sibul ja veidi hiljem ka ploomid. Lisa ürdid ja kontrolli maitset. Täida kalkun (aga ära topi liiga pingule), täiteauk varja pooliku sidruniga. Seo täidetud kalkun puuvillase niidiga tihedaks pakiks. Pane kalkun küpsetuskotti, selg allapoole ja sule kott. Auru väljapääsuks lõika koti sisse auk. Küpseta 125°C juures praeahjus umbes 4 tundi. Praeleem kasuta kastme valmistamiseks.

Märksõnad

täidetudkalkun

KOMMENTAARID

Mari 13.apr 2011 09:34
Ei meeldinud üldsegi! Antud täidis ei sobi kokku - imelik maitse. Proovige parem "Maitsev pardipraad", retsept siinsamas Toidutares - väga maitsev.
mari1969 21.dets 2007 20:41
Proovin kindlasti
Prada 12.märts 2006 22:46
Kalkun tuli väga maitsev selle retsepti järgi aga minu meelest on ta väheke tuim lind.Kana vastu ta ei saa.Aga kõik tahtsid rohkem seda sisu saada -ju siis tuli hea.Vähemalt kõigile maitses.
Prada 04.märts 2006 22:36
Üks kalkun ootas külmas oma aega.Kohe homme alustan,hiljem kirjutan kuidas välja kukkus,loodan parimat.
klunn 30.dets 2004 14:26
teen proovi
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes