Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Pirni-mandlipirukas

Jõulud ja uusaasta

Pirni-mandlipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Talvisel ajal valmista pirni-mandlipirukas kompotiviljadest, sügisel proovi kindlasti värskete pirnide, õunte või ploomidega.

40-60 min

Retsept
portsjonile
100 g või
1.5 dl suhkur
2 tk muna
2 dl jahu
1 sl sidrunimahl
1.5 dl mandlilaastud
TÄIDIS
1 tk muna
1 dl mandlilaastud
1 dl kergelt vahustatud vahukoor
1 tl vanillsuhkur
7 tk konserveeritud pirnipoolik
Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, jahu, sidrunimahl ja mandlilaastud. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Nõruta pirnud ning lõika pikisuunas viiludeks. Lao pirniviilud tainale nii, et jääks mulje tervetest pirnidest. Sega muna, kergelt vahustatud koor ja mandlilaastud. Maitsesta vanillsuhkruga ning kalla segu vormi. Küpseta 175°C juures praeahjus 30 minutit.

Märksõnad

pirni-mandlipirukas

KOMMENTAARID

Roxy89 16.mai 2010 14:59
Väga hea kook. Minu peres olid kõik ülimas vaimustuses! :) Läheb kindlalt ka teistkordselt valmistusele. Kook on piisavalt mahlane ja paraja magususega. Põhi küpseb kenasti läbi. Tegin värsketest pirnidest, pirnid võiksid värskel kujul hästi valmis ja pehmemat tüüpi olla. Kuid viilude asemel tegin mõnusad võiksed pirnikuubikud. Viilud oleksid liiga suured ja ebamugavamad antud koogi sees. Vb ei küpseks nii hästi ka läbi. Soovitan soojalt kõigile!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes