Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kohupiimapirukas II

Jõulud ja uusaasta

Kohupiimapirukas II

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Krõbeda põhjaga kohupiimapirukas maitseb hästi jahtunult. Soovi korral võid juurde pakkuda marjakastet.

40-60 min

Retsept
portsjonile
3.5 dl jahu
4 sl sulatatud või
1 tl Küpsetuspulber
2 tk munakollane
2 sl sidrunimahl
2.5 sl külm vesi
TÄIDIS
2 sl jahu
2 sl kohvikoor
3 tk munakollane
2 dl suhkur
2.5 dl hapukoor
1 sl sulatatud või
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 dl kohupiim
Sega jahu ja küpsetuspulber, lisa sulatatud või, munakollased ja sidrunimahla-vee segu. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ning äärtele. Sega kohupiim, vanillsuhkur, jahu ja kohvikoor. Vahusta munakollased suhkruga, lisa sulavõi ja sega kohupiima hulka. Sega juurde hapukoor ning kalla segu tainale. Küpseta pirukat 175°C juures ahjus 45 minutit.

Märksõnad

iikohupiimapirukas

KOMMENTAARID

Kiki 19.veeb 2014 09:40
Minul see pirukas küll välja ei tulnud...põhi on täiesti jahune ja mõne aja pärast ahjust välja võttes vajus kook täiesti ära. Taigna (põhja) retseptis peab küll midagi valesti olema.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga