Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Vanaema rabarberipirukas

Jõulud ja uusaasta

Vanaema rabarberipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev pirukas valmib kiirelt ja vähese vaevaga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
200 g Või
3 dl Jahu
1 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
350 g Rabarber
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1 spl Suhkur
KATE
2 tk Muna
3 dl Hapukoor
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Taina valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa muna ja vahusta veel. Lisa nüüd jahuga segatud küpsetuspulber ja sega tainas hästi läbi. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 28-cm läbimõõduga koogivormi.
Tükelda rabarberid, sega need suhkru ja kaneeliga ja kata tainas rabarberiseguga.
Katte valmistamiseks sega toiduianed omavahel ning vala koogile. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli selle küpsust puutiku abil. Lase jahtuda ja lõika kook lahti.

KOMMENTAARID

Murjaa 15.juuni 2011 16:06
Maitsev, mahlane!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool