Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Vanaema õunapirukas II

Jõulud ja uusaasta

Vanaema õunapirukas II

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mandlikattega õunapirukat paku koos vanillikastmega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
150 g või
3 dl jahu
2 sl suhkur
1 tk munakollane
1.5 dl *õunamoos
5 tk Õun
1 sl Kaneel (jahvatatud)
2 dl *jahvatatud mandlid
1 dl kiirkaerahelbed
75 g või
1 sl jahu
1.5 dl suhkur
1 tl Küpsetuspulber
2 tk muna
2.5 dl *piim
2.5 dl vahukoor
4 tk munakollane
4 sl suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Näpi või, jahu ja suhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia 1 tund külmikus. Koori õunad ning viiluta. Mandlikatte jaoks sega omavahel jahvatatud mandlid, kaerahelbed, sulatatud või, jahu, suhkur, küpsetuspulber ja munad. Vanillikaste jaoks sega paksupõhjalises kastrulis kõik kastmeained omavahel ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta tulelt ning jahuta. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Määri eelküpsetatud põhjale moos, laota peale õunaviilud ja raputa üle kaneeliga. Vala õuntele mandlikate ja küpseta veel 40 minutit. Serveeri külma vanillikastmega.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette