Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kirsi-kohupiima plaadipirukas

Jõulud ja uusaasta

Kirsi-kohupiima plaadipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge ja kalorivaene pärmitainapõhi valmib lihtsa vaevaga. Imelise maitse annab pirukale kirsi-juustukate.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
25 g pärm
1 dl piim
4 dl jahu
sool
50 g või
1 tk muna
0.75 dl suhkur
2 purki *kompotikirsid (720 ml)
6 tk muna
4 dl suhkur
500 g mascarpone (või mõni muu toor)juust
1 kg kohupiim
2 pakki vanillipuding
2 sl kakaopulber
2 sl peale tuhksuhkur
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks ja sega leige piimaga. Lisa jahu, sool, pehme või, muna ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase soojas umbes 30 minutit kerkida. Nõruta kirsid. Eralda munavalged munakollastest. Sega munakollased, 2 dl suhkrut, mascarpone, kohupiim ja pudingipulber. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja vahusta hulka ülejäänud 2 dl suhkrut. Sega munavalgevaht kohupiimamassiga. Tõsta kõrvale 1/3 segust ning sega sellesse kakaopulber. Kata kõrge äärega ahjuplaat (40 x 32 cm) küpsetuspaberiga. Rulli tainas lahti ja laota plaadile nii, et ääred jäävad üles. Määri tume kohupiimamass tainale. Sega kirsid heleda kohupiimamassiga ja kalla plaadile. Küpseta praeahjus 180°C juures 50-60 minutit. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

KOMMENTAARID

katlin505 09.märts 2010 15:39
Jahtunult väga-väga maitsev kook!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes