Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Toscakattega puuviljapirukas

Jõulud ja uusaasta

Toscakattega puuviljapirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Plaaditäiest mahlasest puuviljapirukast saab söönuks suur seltskond. Serveeri pirukat jahtunult.

40-60 min

Retsept
portsjonile
800 g lehttainas
1 purk *virsikukompott (820 g)
2 purki ananassitükid omas mahlas (227 g)
150 g *või
100 g mandlilaastud
1 dl suhkur
4 sl nisujahu
4 sl piim
1 dl hele siirup
Tõsta tainas ahjuplaadile (vajadusel rulli). Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Nõruta puuviljad korralikult ja lõika väikesteks tükkideks. Lao eelküpsenud pirukapõhjale. Sulata või kastrulis. Sega juurde suhkur, jahu ja mandlilaastud. Mõõda hulka siirup ja piim ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades keemiseni. Võta pliidilt ja tõsta lusikaga puuviljadele. Küpseta veel 10 minutit. Lase jahtuda, siis on pirukat kergem lõigata. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

KOMMENTAARID

Terje 22.okt 2010 11:31
väga hea kook!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga