Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Brownies mandlilaastudega

Jõulud ja uusaasta

Brownies mandlilaastudega

Suupisteraamat.
PrindiSoovita sõbrale
Ameerikast pärit kuulsas šokolaadikoogis on ohtralt mandlilaaste, mis muudavad koogi hästi lõigatavaks. Õhukindlalt suletud karbis säilivad koogid mitu päeva.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
300 g tume mõrušokolaad
200 g või
2 tk muna
2.5 dl fariinsuhkur
1 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
200 g mandlilaastud
Kuumuta ahi 170°C-ni. Vooderda kandilise 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja võita servad. Sulata kastrulis või ja šokolaad. Vahusta munad heledaks vahuks, lisa fariinsuhkur ja sega jahtunud šokolaadisegusse. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning sõelu ülejäänud massi hulka. Lõpuks sega õrnalt juurde mandlilaastud. Vala segu vormi ja küpseta 40 minutit. Jahuta vormis täielikult ning kummuta lauale. Lõika kook esmalt neljaks ruudukujuliseks tükiks ja seejärel veel kord neljaks ruudukujuliseks tükiks. Lõpuks lõika tükid diagonaalselt pooleks. Antud kogustest saab 32 tk.

KOMMENTAARID

Regin 11.mai 2009 23:35
Phoenix 31.juuli 2008 14:51
Brownies-i tehakse tegelikult kreeka pähklitega, mitte mandlilaastudega ning seda lõigatakse kohe pärast ahjust välja võtmist, mitte jahtunult.
Face 08.jaan 2006 01:31
Ta ei ole soojalt palju parem:S
DiaNaiD 28.nov 2005 15:36
tahaks teada kuidas saad seda kooki nii teha et ta lõigares ära ei laguneks? kas siis kui kook on TÄIESTI jahtunud? aga soojalt on ju palju parem :S
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tuline pähkli-šokolaadijook

Argitoidud
Tuline pähkli-šokolaadijook