Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Halvaa-rabarberipirukas

Jõulud ja uusaasta

Halvaa-rabarberipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Halvaa-rabarberipirukas on kui maiasmoka unistus.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g või
1 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk muna
4 dl jahu
1.5 sl külm vesi
200 g *halvaa
1 l tükeldatud rabarber
50 g või
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 sl suhkur
Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa muna, vanillsuhkur, jahu ja vesi. Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtesse. Küpseta ahjus 175°C juures 15 minutit. Pudista halvaa eelküpsetatud põhjale. Lao peale tükeldatud rabarber. Sulata või ja nirista koogile. Puista üle kaneeli-suhkru seguga. Küpseta veel 30 minutit. Serveeri vanillikastme või -jäätisega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

KOMMENTAARID

Mari87 09.juuni 2011 18:10
Tegime õega seda kooki. Võid ei niristanud, sest põhi ja halvaa ise on ka juba piisavalt rasvased. Peale tegime veel hapukoore-
vanillisegu, muidu tundus kook selline kuiv jäävat. Aga kook ise on muidu hea. :P
aix 09.veeb 2011 15:29
mulle ja sõbrannadele ka väga meeldis,soojalt ja vaniljejäätisega super kook
naaz 12.juuni 2010 21:46
Minusugusele magusasõbrale super mõnus amps:) Ei lisanud vett. Väääga häää tuli!
isabella 12.mai 2008 21:47
väga mõnus kook. kaloripomm, aga aeg-ajalt võib ju end hea ja paremaga premeerida
suslikas 25.juuni 2006 21:00
vaatame mis välja tuleb:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool