Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Rabarberi-pähklipirukas

Jõulud ja uusaasta

Rabarberi-pähklipirukas

100 pirukat.
PrindiSoovita sõbrale
Muredat pähklimaitselist tainast katab pehme mahlane kate, millele rabarberid annavad meeldivalt hapuka maitse.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1.5 dl kreeka pähklid
4.5 dl nisujahu
1.5 dl suhkur
100 g või
2 tk munakollane
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
750 g *tükeldatud rabarberid
2 dl suhkur
1 tl Sidrunikoor
0.25 tl sool
2 tk muna
1 tk munakollane
3 dl vahukoor
2 sl maisitärklis
Taina valmistamiseks haki kreeka pähklid. Lisa jahu ja suhkur ning sega. Lisa tükeldatud või, munakollased ja vanillsuhkur. Sega ühtlaseks puruks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele. Torka tainasse kahvliga augud. Küpseta ahjus 220°C juures 12-15 minutit. Jahuta. Alanda ahju temperatuuri 200°C-ni. Sega tükeldatud rabarberid, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sool. Vala põhjale. Kastme valmistamiseks klopi lahti munad ja munakollased. Lisa koor ja maisitärklis. Sega ja vala rabarberitele. Kata ääred fooliumiga ning küpseta 1 tund. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

KOMMENTAARID

mari 11.mai 2009 15:41
Väga hea kook, soovitan!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga