Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Õunapitsa

Õunapitsat võib serveerida jäätise või vaniljekastmega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g pärmi-lehttainas
8 tk keskmine õun
Kaneel (jahvatatud)
1 sl sulavõi
4 sl suhkur
200 g jäätis (vanilje-,õuna-vm)
Kuumuta ahi 180°C-ni. Koori ja viiluta õunad, puista suhkru ja kaneeliga üle ning lase kuni 20 minutit toasoojas seista. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Rulli tainas ühtlase kihina laiali ja lõika neli alustassisuurust ketast. Aseta tainakettad küpsetuspaberile, määri need sulavõiga ja tee kahvliga augud - nii küpseb tainas ühtlasemalt. Pane plaat ahju ja küpseta kuni 10 minutit. Võta pitsakettad ahjust välja ning kata need õunaviiludega. Jälgi, et õunaviile jaguks ühtlaselt. Vajadusel võid maitsestada veel kaneeli ja suhkruga. Pane uuesti ahju ning küpseta kuni 20 minutit, ehk kuni õunad on kenasti küpsenud. Serveeri soojalt, veidi suuremal taldrikul ja aseta igale kettale jäätisepall. Kaunista mündi- või melissilehega. Jäätise asemel võid õunapitsat serveerida ka vaniljekastmega.

Märksõnad

õunapitsa

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga