Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Ahjupannkoogid oa-singivõidega

Jõulud ja uusaasta

Ahjupannkoogid oa-singivõidega

Toidutare TT foorum - Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
Eriti kasin, kuid sellest hoolimata üllatavalt maitsev roog. Ahjuplaadil küpsetatud kakukesed sisaldavad rasva vaid nii palju, kui seda on hapupiimas; seetõttu maitsevad nad kõige paremini kuumalt, kohe pärast ahjust võtmist.
Retsept
portsjonile
TAINAS
5 dl keefir või hapupiim
1 tl söögisooda
1 tl sool
5 dl neljaviljahelbed või täisterajahu
5 dl jahu
TÄIDIS
1 purk punsed oad
150 g taine sink
2 tk küüslauguküün
3 sl sidrunimahl
2 sl viinamarjaseemneõli
3 sl Murulauk
Cayenne'i pipar
sool
purustatud must pipar
roheline salat
Nõruta ja loputa oad sõelal ning töötle köögikombainis koos ülejäänud ainetega ühtlaseks pastaks, maitsesta soovikohaselt. Pane neljaviljahelbed purustajasse või köögikombaini ja töötle jahuks. Sega juurde nii palju nisujahu, et kokku saaks 10 dl ehk liiter. Pane ahi soojenema 250°-le. Sega kõik ained taignaks ja moodusta sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 8 kooki. Küpseta neid umbes 13–16 minutit, küpsetamise algupoolel mõned korrad kahvliga läbi torkides. Kui koogid peavad sööjaid ootama, lao koogid üksteise peale, mähi pakk fooliumisse või toidukilesse ja hoia lahtise uksega ahjus. Aseta 4 kooki töölauale, kata igaüks paksult oapastaga, aseta peale paar salatilehte ning kata teise koogiga. Serveeri kohe.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes