Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Ploomi-mandlipirukas

Jõulud ja uusaasta

Ploomi-mandlipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Llihtsalt valmistatav ploomipirukas on iga maiasmoka unelm.

40-60 min

Retsept
portsjonile
125 g või
0.5 dl suhkur
3 dl jahu
2 dl *hapukoor
1 tk muna
0.5 dl suhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
250 g ploomid
1 dl mandlilaastud
Sega või, suhkur ja jahu. Rulli tainas ümmarguseks ning tõsta võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Sega hapukoor, muna, suhkur ja vanillsuhkur ning kalla segu põhjale. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lao ploomid täidisele, kumer pool ülalpool. Puista pirukas üle mandlilaastudega ja küpseta praeahjus 200°C juures 30 minutit.
Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

KOMMENTAARID

lemonella 12.sept 2008 23:39
Väga hea! Aga mina ei viitsinud tainast ümmarguseks rullima hakata, surusin niisama vormi põhja ja äärtele. Kui mõni teadjam selgitab miks see rullimine ilmtingimata vajalik on, siis järgmine kord ehk pole enam nii laisk :)
Heleri19 12.sept 2008 22:41
soovitan kõigil proovida...väga hea on!
klaas 13.sept 2007 18:46
Väga maitsev pirukas on!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool