Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Õunakook mandlipurukattega

Jõulud ja uusaasta

Õunakook mandlipurukattega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Õunte ja mandlipurukattega pärmitainakook maitseb kõige paremini otse ahjust võetuna külma piima kõrvale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
50 g või
3 dl piim
25 g pärm
0.5 dl suhkur
1 tk muna
8 dl nisujahu
4 tk *keskmine hapu õun
sidrunimahl
1.5 dl *nisujahu
1.5 dl suhkur
1.5 dl hakitud mandlid
100 g või
Sulata või, jahuta veidi ja lisa käesoe piim. Lahusta leiges piimasegus pärm. Lisa suhkur, muna ja jahu ning sõtku ühtlaseks tainaks. See peaks jääma veidi vedelam kui tavaline pärmitainas. Lase 15 minutit kerkida. Pane 30 x 40 cm suurusele piklikule ahjupannile küpsetuspaber ja rulli tainas sinna peale. Lase 30 minutit kaetult soojas kohas kerkida. Samal ajal puhasta õunad ja lõika viiludeks, pressi peale veidi sidrunimahla. Sega kõik katteained ühtlaseks puruks. Lao õunaviilud tainale ning raputa puruga üle. Küpseta kooki ahjus 200°C juures 30 minutit. Jahtunud kook lõika ruutudeks.

KOMMENTAARID

roigas 11.jaan 2010 10:04
Väga maitsev ja suussulav kook tuli, aga õunu läks mul poole rohkem ja purusegule lisasin kaneeli
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga