Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Mehhiko õunakook

Jõulud ja uusaasta

Mehhiko õunakook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pigem magustoitu kui õunakooki meenutava maiuse teeb eriti hõrguks kohviliköör, mida leidub nii kreemis kui ka koogis endas.

20-40 min

Retsept
4 tk suur õun
50 g või
1 sl fariinsuhkur
0.5 dl kohviliköör
LIKÖÖRIKREEM
1 sl tuhksuhkur
1 sl kohviliköör
Kaneel (jahvatatud)
2 dl vahukoor
Puhasta õunad seemnetest ja lõika sentimeetri paksusteks viiludeks. Lao õunaviilud võiga määritud ümmargusse ahjuvormi. Sulata või ning vala õuntele, raputa peale fariinsuhkur ja vala üle likööriga. Küpseta ahjus 175°C juures 25-30 minutit. Kreemi valmistamiseks vahusta koor. Sega hulka tuhksuhkur, liköör ja kaneel. Lase kreemil enne serveerimist tund aega külmkapis maitsestuda. Serveeri sooja või külma koogi kõrvale.

Märksõnad

õunakookmehhiko

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga