Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Mehhiko õunakook

Jõulud ja uusaasta

Mehhiko õunakook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pigem magustoitu kui õunakooki meenutava maiuse teeb eriti hõrguks kohviliköör, mida leidub nii kreemis kui ka koogis endas.

20-40 min

Retsept
4 tk suur õun
50 g või
1 sl fariinsuhkur
0.5 dl kohviliköör
LIKÖÖRIKREEM
1 sl tuhksuhkur
1 sl kohviliköör
Kaneel (jahvatatud)
2 dl vahukoor
Puhasta õunad seemnetest ja lõika sentimeetri paksusteks viiludeks. Lao õunaviilud võiga määritud ümmargusse ahjuvormi. Sulata või ning vala õuntele, raputa peale fariinsuhkur ja vala üle likööriga. Küpseta ahjus 175°C juures 25-30 minutit. Kreemi valmistamiseks vahusta koor. Sega hulka tuhksuhkur, liköör ja kaneel. Lase kreemil enne serveerimist tund aega külmkapis maitsestuda. Serveeri sooja või külma koogi kõrvale.

Märksõnad

õunakookmehhiko

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool