Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Suussulav õuna-mandlikook

Jõulud ja uusaasta

Suussulav õuna-mandlikook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suussulav kook, mis sisaldab rohkelt mandleid.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 dl jahu
0.25 tl sool
150 g või
1.5 dl tuhksuhkur
2 tk munakollane
5 tk *õun
150 g kooritud või jahvatatud mandlid
150 g või
1.75 dl suhkur
2 tk muna
1 sl brändi
Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa tuhksuhkur ja munakollased ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas. Kuumuta ahi 190°C-ni. Küpseta põhja 10 minutit. Koori õunad, poolita ja eemalda südamikud. Aseta õunapoolikud eelküpsetatud põhjale, kumer pool üleval. Vähenda ahju kuumust 160°C-ni. Jahvata mandlid. Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa mandlijahu ja ükshaaval munad. Lõpuks sega juurde brändi. Vala segu vormi õunte peale. Küpseta kooki tund aega. Retsept on mõeldud kaheksale kuni kümnele sööjale.

KOMMENTAARID

anne 07.dets 2013 18:24
Liiga rasvane, võid liiga palju koostises. Liiga magus ja mitte midagi erilist.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga