Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Šveitsi koorekook

Jõulud ja uusaasta

Šveitsi koorekook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Koorekook pärineb Šveitsist, kus see on hästi populaarne. Serveeri kooki vabal valikul puuviljade, kompottide, keediste, mee ja pähklitega.

üle 60 min

Retsept
200 g jahu
70 g või
1 sl vesi
0.5 sl 8% äädikas
1 tl sool
2 sl *purustatud mandlid
50 g suhkur
3 tk muna
30 g või
3 sl jahu
3 dl vahukoor
sool
Kaneel (jahvatatud)
2 sl mandlilaastud
Haki tükkideks lõigatud või jahuga segi. Lisa vesi, äädikas ja sool. Tõsta 15 minutiks külma. Kata võiga määritud koogivorm rullitud tainaga ja puista üle purustatud mandlitega. Täidise jaoks vahusta munakollased suhkruga. Lisa munakollasevahule ülejäänud ained, jättes vahustatud munavalged kõige viimaseks. Raputa peale mandlilaastud. Küpseta ahjus 200°C juures 40 minutit.

Märksõnad

šveitsikoorekook

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 15.apr 2013 07:06
Kitty: selles koogis koort ära vahustada ei ole vaja.
Kitty 14.apr 2013 12:23
Tekkis selle koogi tegemisel selline küsimus, et kas vahukoor tuleb enne lisamist vahtu ka ajada?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga