Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Jõuluhani II

Jõulud ja uusaasta

Jõuluhani II

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Piduliku jõuluprae kõrvale sobivad hästi ahjuplaadil hanerasvas küpsetatud kodumaised sibulõunad.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk (5 kg) hani
sool
Valge pipar
4 tk *õun
5 dl kuivatatud ploomid
1 sl suhkur
0.5 dl portvein
2 sl *hanerasv
2 sl nisujahu
0.5 dl praeleem
0.5 dl portvein
0.5 dl vahukoor
sool
Must pipar
Võta hani 4 tundi enne valmistamist toatemperatuurile. Koori ja puhasta täidise jaoks õunad, lõika viiludeks. Pane potti õunatükid, kuivatatud ploomid, suhkur ja portvein. Kuumuta keemiseni ning lase siis toatemperatuurile jahtuda. Puhasta hani ja kuivata majapidamispaberiga. Hõõru seest soola-pipraga. Pane täidis linnu sisse, õmble kõht kinni või sule puust kokteilitikkudega. Kinnita lind puuvillasest materjalist nööriga. Hõõru pealt soola-pipraga ja tõsta ahjuplaadile, selg üleval. Pane külma ahju ning keera temperatuur 170°C peale. Kui hani on ahjus 1 tund küpsenud, eemalda pannile nõrgunud rasv. Edaspidi kasta sellega praadi iga poole tunni tagant. Kui möödunud on veel 1,5 tundi, pööra linnul teine külg. Kokku kulub küpsemiseks umbes 4 tundi. Pool tundi enne valmimist võta lind välja ja nirista üle külma veega. Pane ahju tagasi ning keera temperatuur 250°C peale. Jäta ahju uks praokile, nii saab praad mõnusa krõbeda pinna. Küpseta senikaua, kuni liha on läbinisti pehme. Valmista praeleemest kaste. Selleks lase hanerasv potis kuumaks ja sega hulka nisujahu. Lisa pidevalt segades leem, portvein ning vahukoor. Maitsesta soola-pipraga ja keeda 5 minutit madalal kuumusel.

Märksõnad

jõuluhaniii

KOMMENTAARID

silvionok 28.dets 2006 15:00
Tasub proovida - eriti hea on kaste!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga