Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Pardirind pohla-punaveini kastmes

Jõulud ja uusaasta

Pardirind pohla-punaveini kastmes

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Tüümiani ja apteegitilliga maitsestatud pardirind maitseb hästi koos pohla-punaveinikastmega. Lisandiks võiks pakkuda vokitud köögivilju.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 tk pardirind (nahaga)
0.5 dl Tüümian (värske,hakitud)
0.5 tl sool
2 tl apteegitilli (fenkoli) seemned
3 küünt Küüslauk
1 tl oliivõli
5 dl lihapuljong
3 sl pohlamoos
sool
2 dl tugevamaitseline punane vein (nt tšiili syrah või carménére)
värskelt jahvatatud must pipar
kastmepaksendaja või maisitärklis
Kuivata liha köögipaberiga ja lõika pardi nahk pealt rombideks. Töötle hakitud tüümian, küüslauk, eelnevalt uhmris purustatud apteegitilli seemned ja oliivõli saumikseri abil ühtlaseks seguks. Määri see pardirinna tükkide nahata poolele, säti need vastakuti ning seo puuvillase nööriga kokku. Mõõda kastmeained potti ja keeda umbes 30 minutit. Vajadusel lisa veel maitseaineid. Pruunista liha pannil õlis mõlemalt poolt 4-5 minutit (nahk peab jääma kuldpruun). Pane liha kuumakindlale (klaas)alusele ja küpseta ahjus 180°C juures 15 minutit. Võta välja ning lase 5 minutit seista. Eemalda nöör ja lõika pardirind 1-1,5 cm paksusteks viiludeks. Vala taldrikutele kastet ning aseta sinna lihalõigud. Kaunista värske tüümianiga.

KOMMENTAARID

Atsinna 28.apr 2011 21:27
Ei pea ostma tervet parti, nägin näiteks Selveris pardirinda, seal külm-riiulis, kus broilerid, kanad jne. Hinda ära küsi, ma ei vaadanud.
eve 27.apr 2011 11:52
Kust saada pardirinda?Kas selleks peab terve pardi ostma?!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga