Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Halvaakook

Halvaakreemi ja biskviitpõhjaga kook maitseb nii suurtele kui ka väikestele. Apelsinikeedis annab muidu üsna magusale koogile veidi mõrkja maitsenüansi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
4 tk Muna
1.5 dl suhkur
1.5 dl jahu
0.5 dl jahvatatud mandlid
1.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
3 dl apelsinikeedis
1 dl kohupiim
200 g halvaa
2 dl vahukoor
50 g šokolaad
KAUNISTAMISEKS
100 g šokolaad
50 g mandlilaastud
Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained ja lisa läbi sõela munavahu hulka. Kalla tainas võiga määritud ning riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180°C juures 45 minutit. Lõika jahtunud põhi kolmeks. täidise jaoks murenda halvaa kaussi, sega vahukoore ja kohupiimaga. Maitsesta suhkru ja vanillisuhkruga. Määri põhjale kõigepealt keedist, seejärel halvaakreemi. Tõsta peale järgmine põhjakiht, määri taas keedise ning kreemiga. Samamoodi tee ka kolmanda kihiga, kõige peale peab jääma halvaakreem. Rösti mandlilaaste ahjus 250°C juures mõni minut, jahuta ja puista koogile. Sulata šokolaad veevannil poti sees, kalla kilekotti, lõika nurka väike ava ja pritsi koogile. Kõige maitsvam on halvaakook järgmisel päeval.

Märksõnad

halvaakook

KOMMENTAARID

triini13 30.mai 2011 12:44
Kuigi retsept on veidi puudulikult kirja pandud, mis selgus loomulikult tegemise käigus, siis kook ise oli midagi väga uudset ja maitsvat. Magusa ja mõrkja kooslus sobis kohvi kõrvale külalistele pakkumiseks ideaalselt. Samas peab märkima, et erilise maitsekoosluse tõttu ei pruugi see kõigile meelepärane olla.. :) Ahh jaa.. külmkapist jahedana serveerides mekkis kõige paremini!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes