Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Jõulupraad veiselihast

Huvitava maitsekombinatsiooniga jõulupraad.

üle 60 min

1 kg veise seljafileed
Marinaad
1 pk piparkoogimaitseainet
½ dl õli
½ dl õunaäädikat
2 tl jahvatatud meresoola
Piparkoogikaste
50 g piparkooke
2 dl punast veini
5 dl puljongit
6-8 kadakamarja
hakitud värsket rosmariini
Valmista marinaad, segades omavahel õli, õunaäädikas ja piparkoogimaitseaine. Pane lihatükk küpsetuskotti ja kata ühtlaselt marinaadiga. Tõsta liha paariks tunniks külmikusse maitsestuma. Seejärel küpseta 200 kraadi juures umbes tund aega.
Serveeri rosmariinikartulitega. Nende valmistamiseks pese koorega kartulid korralikult puhtaks, lõika pikuti neljaks ja pintselda värske rosmariini-õliseguga. Võid kasutada ka kuivatatud rosmariini. Puista peale veidi jahvatatud meresoola ning küpseta 225 kraadi juures 15-20 minutit.
Valmista juurde piparkoogikaste. Selleks sega vein puljongiga ja kuumuta keemiseni. Lisa purustatud piparkoogid, sega ja keeda tasasel tulel, kuni kaste pakseneb. Maitsesta.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga