Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kohvi-juustukook

Jõulud ja uusaasta

Kohvi-juustukook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maheda kohvimaitselise juustukoogi võib valmis teha juba eelmisel päeval, sest nagu juustukookidele omane, muutub seegi seistes üha paremaks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
2 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
75 g Või
0.75 dl suhkur
1 tk Muna
2 sl külm vesi
KATE
3 sl keev vesi
2 sl jahvatatud kohvi
4 tk Muna
2 dl suhkur
400 g maitsestamata toorjuust
1 dl jahu
3 dl vahukoor
2 sl apelsiniliköör (nt cointreau) või mandliliköör (nt amaretto)
SERVEERIMISEKS
vahukoor
kohvioad
2 sl kakaopulber
Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi. Lisa toasoe või ja sega seni, kuni tainas muutub muredaks. Lisa suhkur, muna ja vesi ning sega ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Täidise jaoks valmista tassi kohvi. Kui see on tõmmanud, kurna välja kohvipaks. Vahusta eraldi munad suhkruga ja toasoe toorjuust likööriga. Lisa munavahule toorjuustu-liköörivaht. Sega hulka jahu, lõpuks vahustatud koor ja jahtunud kohv. Vala täidis vormi taina peale ja küpseta kooki ahjus 160°C juures poolteist tundi. Lülita ahi välja ja lase lahtise uksega jahtuda. Tõsta kook vähemalt 1 tunniks külmkappi, veel parem , kui üheks ööks. Kaunista vahukoore ja kohviubadega, puista üle kakaoga.

Märksõnad

kohvi-juustukook

KOMMENTAARID

Hindaja 06.aug 2012 21:36
olen mitu korda teinud, mulle väga maitseb. osadele samuti osad ütlevad et lihtsalt hea
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana