Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Ploomi-aprikoosi tagurpidikook

Jõulud ja uusaasta

Ploomi-aprikoosi tagurpidikook

Stiil.
PrindiSoovita sõbrale
Ploomi-aprikoosikooki serveeri vanillijäätisega.

40-60 min

Ettevalmistusaeg umbes 25 minutit. Küpsetamisaeg umbes 20-30 minutit.

Retsept
portsjonile
130 g Või
2 sl suhkur vormi puistamiseks
1.25 dl suhkur tainasse
3 tk ploom
2 tk aprikoos
2.5 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.25 tl Sool
2 tk Muna
0.75 dl piim
pealeraputamiseks tuhksuhkur
Kuumuta ahi 200°C-ni. Poolita ploomid ja aprikoosid ning viiluta. Võita neli väikest või üks suurem koogivorm 1 sl võiga. Puista üle 2 sl suhkruga. Lao ploomi- ja aprikoosiviilud vormi põhja. Vahusta toasoe või ning suhkur. Sega jahu, küpsetuspulber, kaneel, vanillsuhkur ja sool. Klopi segamini munad ning piim. Sega võivahu hulka kuivained ja muna-piimasegu. Sega kiirelt ühtlaseks, kuid väldi ülesegamist. Jaga tainas vormidesse ning küpseta 20 minutit. Ühe suurema koogi küpsetamiseks arvesta 30 minutit. Lase hetk jahtuda ja kummuta serveerimisalusele. Puista üle tuhksuhkruga. Serveeri vanillijäätisega.

KOMMENTAARID

tafitafi 27.sept 2006 19:59
peris ahvatlev
yllemi 10.sept 2006 18:32
tasub proovida
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool