Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Mahlane hapupiimakook

Jõulud ja uusaasta

Mahlane hapupiimakook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahlane plaadikook sobib hästi argiõhtul tee või külma piima kõrvale. Maitseb eriti hästi soojalt, äsja ahjust tulnuna.

40-60 min

Retsept
portsjonile
6 dl jahu
1.5 dl suhkur
2.5 dl rosinad
1.5 tl sooda
3 dl hapupiim
2 dl siirup
200 g või
Sega omavahel jahu, suhkur, sooda ja rosinad. Lisa hapupiim ja siirup ning viimasena sulatatud või. Sega võimalikult vähe ja vala 24 x 32 cm ahjuplaadile või -vormi. Küpseta ahjus 180°C juures 40-45 minutit. Proovi küpsust tikuga.

KOMMENTAARID

EryanS 12.okt 2013 21:17
Päris hea tuli! Panin samuti siirupi asemel moosi - 2dl mustasõstramoosi, rosinate asemel mandleid ja sooda asemel küpsetuspulbrit. Või asemel pandud margariiniga läks kogemata paljuks, ent sellegi poolest tuli hea!
Merka 25.märts 2012 22:19
Väga-väga hea kook! :Y
mammuke 03.sept 2011 16:57
Väga hea ja maitsev pole midagi nii tavaline väga Super :D panin siirupi asemel mustika moosi mis on meie peres väga soositud ja tuli väga ilusat värvi. Aga tuleb arvestada kui paned koogi vormi et paisub ja võib tulla üsnagi paks.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga