Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Karamelliruudud ehk plaadikook kaerahelvestest

Jõulud ja uusaasta

Karamelliruudud ehk plaadikook kaerahelvestest

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Karamellimaitseline ja rohkelt kaerahelbeid sisaldav plaadikook sobib kohvikõrvaseks igal aastaajal ja igas vanuses maiasmokkadele.
Retsept
200 g või
9 dl Kaerahelbed
6 sl jahu
3 tl Küpsetuspulber
2 dl suhkur
4 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
6 sl siirup
KATE
4 dl vahukoor
4 dl fariinsuhkur
2 tl või
KAUNISTUSEKS
50 kuni 100 g mandlilaastud
Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa siirup ja sulatatud või. Sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning silu lusikaga ühtlaselt siledaks. Küpseta ahjus 175°C juures 15-20 minutit. Lase jahtuda. Küpsemise ajal valmista kate. Selleks sega paksupõhjalises potis vahukoor, või ja fariinsuhkur. Keeda aeg-ajalt segades tasasel kuumusel 20 minutit. Karamellkate on valmis, kui see tahkub minuti jooksul. Sega kattesse või ja vala jahtunud põhjale. Määri laiali ning puista üle mandlilaastudega. Lase külmas jahtuda. Lõika ruutudeks.

Märksõnad

iiikaramelliruudud

KOMMENTAARID

lilias 23.dets 2008 22:31
Lihtne teha ja väga maitsev krõbe suutäis. Hea eelmisel päeval valmis teha. Üks tuttav ütles küll, et see karamelliosa on nagu vürtsikas?! Eks maitsed on erinevad.
Nali 15.dets 2008 17:39
Väga Isu Äratav..
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga