Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Šokolaadi-tarretisetort

Jõulud ja uusaasta

Šokolaadi-tarretisetort

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pilkupüüdev tort oma imeõhukese põhja ja kohvimaitselise šokolaaditarretisega on paljude lemmik.
Retsept
portsjonile
TAINAS
2 tk Muna
0.75 dl suhkur
0.75 dl Kartulijahu
1 sl kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
1 dl kange kohv
350 g tume šokolaad
20 g Želatiin
4 dl vahukoor
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 sl konjak või brändi
kaunistamiseks pähklid
Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kartulijahu, kakao- ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Vooderda pool küpsetusplaadist küpsetuspaberiga ja kalla sinna tainas. Küpseta ahjus 225°C juures 5 minutit. Lõika koogipõhjast tordile pikliku keeksivormi jaoks põhi ja kaas. Pane tordipõhi keeksivormi põhja. Sulata tükeldatud šokolaad kuumaveevannis koos kohviga. Sega želatiinipulber veega ning paisuta 5 minutit. Sulata kuumaveevannis ja jahuta veidi. Vahusta vahukoor ja lisa vanillsuhkur. Sega jahtunud šokolaad ja želatiinisegu vahukoore hulka, maitsesta soovi korral konjakiga ning kalla vormi. Aseta peale tordikaas ja hoia torti külmkapis järgmise päevani. Kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta serveerimisalusele. Kaunista pähklitega. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

KOMMENTAARID

Redone 29.jaan 2012 17:41
kahe ja poole kohta ei oska öelda, aga mul oli ta vist mingi 4-5 tundi, piisas küll. Natuke liiga kohvine maitse mulle, kes ma absoluutselt kohvi ei joo, aga muidu talveks mõnus ?okolaadine amps. Homme kavatsen sellega veel kolleegidele muljet avaldada. :)
Huvitav 14.okt 2011 17:56
Kas terve päev otsa külmkapis on kindel punkt, kas umbes kahest ja poolest tunnist ei piisaks?
pettunud algses retseptis 05.veeb 2010 13:56
Mõru?okolaadi asemele soovitan osta piima?okolaadi. Taignasse sutsu jahe, et kerkiks. Muidu pole tordil väga vigagi.
Nautleja 01.sept 2009 15:24
MIna valasin vormi põhja natuke seda täidist, siis tuli küll selline, nagu pildil.
NurrMarta 21.aug 2009 15:25
Pildil tundub, et tort on mingi glasuuriga kaetud, tegevusjuhise järgi peaks olema ainult all ja peal biskviittaigen ning keskel tarretisekiht. Kas midagi on puudu?
Nautleja 21.aug 2009 13:23
Poleks elus arvanud, et suudan nii maitsvat torti ise valmistada. Imehea.
Hanna 14.aug 2009 15:25
niii isuäratav :D .
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes