Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Täidetud kala fooliumis

Jõulud ja uusaasta

Täidetud kala fooliumis

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Fooliumisse pakitud kala küpseb omas mahlas, säilides hõrgu ja aroomikana. Kala võib küpsetada fooliumis tervelt, fileena või täidetult. Viimane moodus vaja pikemat valmimisaega.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1.5 kg lõhe, forell, siig või koha
1 kimp Aedtill
1 kimp Petersell
100 g Sidrunimahl
1 tl Must pipar
1 sl Sool
Puhasta ja kuivata kala, maitsesta sidrunimahla ning pipra-soolaga. Täida kõhuõõs hakitud maitserohelisega. Paki kala fooliumisse. Küpseta ahjus 225°C juures 15-20 minutit. Serveeri keedukartuli, kartulipüree või riisiga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

KOMMENTAARID

yllits 19.nov 2012 13:52
Mitte midagi erilist minu jaoks, tuli täitsa tavaline kala. Valmistas pettumuse, et isegi till ja petersell ei suutnud mingit maitset edasi anda. Ilmselt sedaviisi rohkem kala ei tee, sest on palju paremaid retsepte. Pealegi, eelistan rohkem fileed, millest pole süües vaja luid välja nokkida. :N
Aigi 14.juuli 2012 13:53
Mina lisan ka röstitud sarapuu pähkleid ja majoneesi. Väga maitsev!
räämakas 25.apr 2012 19:19
aitäh! Proovin järele,siis annan hinnangu.
Eili 01.jaan 2009 13:04
Mulle meeldis. Tegin vanaaastaõhtuks, kiire, hea, lihtne.
strelka 21.märts 2008 12:43
Äita. Proovin .
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga