Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Lõhefilee tainas

Jõulud ja uusaasta

Lõhefilee tainas

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tainasse pakitud kala pakub üllatust ja seda on lihtne serveerida.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg lõhe- või forellifilee
1 kg lehttainas
ühe sidruni mahl
1 kimp Aedtill
1 sl Sool
1 tl Must pipar
1 tk Muna
Eemalda kalafileelt nahk. Puhasta ja kuivata nahata filee, näpi pintsettidega luud. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Rulli lehttainas lahti ja paiguta filee tainaplaadi ühele poolele. Puista kalale hakitud tilli. Kata teise poole tainaga. Lõika üleliigne tainas ära ja pressi ääred kinni. Kaunista soovi korral tainaribadega. Pintselda lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 225°C juures 30 minutit. Serveeri tervelt vaagnal koos tartarkastmega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga