Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Ahjukarbonaad

Jõulud ja uusaasta

Ahjukarbonaad

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kondiga liha on maitsvam kui kondita liha - millegipärast väidavad seda kõik.
Retsept
portsjonile
1 kg kondiga seakarbonaad või seakarree
MAITSESEGU
1 tl Sool
1 tl küüslaugupipar
1 sl õli
väike kimp värsket tüümiani või paar oksa rosmariini
Liha ettevalmistamisel puhasta soovi korral kondiotsad, eemalda kamar ja liigne rasv. Purusta uhmris maitseained ja ürdid. Pintselda maitsesegu lihale. Küpseta ahjus 140°C juures, vahetevahel rooga praeleemega kastes, kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Retsept on mõeldud neljale kuni kuuele inimesele.

KOMMENTAARID

siirikirikal 24.dets 2010 00:03
Sest lihatükid on erinevad ning ahjudki pole identsed, sisetemperatuur on prae puhul kõige kindlam näitaja. Poes on ka odavamaid termomeetreid, ei pea mitusada krooni tingimata maksma.
jama 23.dets 2010 22:21
no krt küll 1 või kaks korda aasta tee liha ja siis osta selleks veel mitme sotine mingi termomeeter, kas poleks lihtsam öelda aeg ja temp? aru ma ei saa
Sigitis 09.dets 2008 18:30
Veini soovitus ka oskad anda?
piret 08.jaan 2007 15:51
Poes peaksid müügil olema spetsiaalsed küpsetustermomeet-
rid, mis torgatakse liha sisse kõige paksemasse osasse. Raamatus kahjuks küpsetusaegu pole antud :(
Annemarianne 03.jaan 2007 19:12
72°C ? Kuidas ma küll teada saan kui kuum vöi külm see liha seest on?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool