Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Ahjus küpsetatud seakoot

Jõulud ja uusaasta

Ahjus küpsetatud seakoot

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsenud tagakoot koos hapukapsa ja ahjukartulitega näeb laual vägagi efektne välja. Selles retseptis võib toore seakoodi asendada ka suitsukoodiga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
0.7 kuni 1.3 kg sea tagakoot
2 tl Sool
1 tl Must pipar
1 tk Sibul
1 leht Loorber
2 tk Nelk
Pese ja kuivata koot. Kuumuta potis 2 liitrit vett, lisa sool, terapipar, nelk, kooritud sibul ja loorberileht. Keeda kooti mõõdukal kuumusel 1 tund. Keetmise ajal eemalda tekkinud vaht. Tõsta koot katlast ja tee terava noaga liha pealispind ruuduliseks. Pista roog ahju ja küpseta 1,5 tundi või kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

KOMMENTAARID

aivar 07.okt 2014 16:59
kui kõrge peab praeahju temperatuur olema?
ülo 20.dets 2013 18:09
Pärast keetmist nahk maha ja noaga rasuosa ruuduliseks, mis siis karamelliseerub.
Viljar1000 05.nov 2012 15:38
Aga sinep?! Kuidas saab kooti teha ilma, et seda sinepiga ei hõõruks sisse. Ai ai ai. :O
Roxy89 17.okt 2010 19:09
Hea viis seakoodi valmistamiseks ahjus. Liha jääb mõnusalt mahlane ja pealt üleni pruun.
memmeke 25.okt 2008 17:41
Olen küpsetanud tavaliselt 220 kraadi juures kuskil 1 tunniga on valmis,vahepeal olen ka kastnud rasvaga pealt ja pööranud teist külge koodil.MUIDEKS VÄGA MAITSEV ON.
Ave 03.okt 2008 18:09
Kas teab keegi öelda ,mis temperatuur võiks olla parim selle koodi küpsetamiseks ahjus?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool