Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Klassikaline rostbiif

Jõulud ja uusaasta

Klassikaline rostbiif

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rostbiif on iga köögi uhkus - seda suursugust pidurooga sobib serveerida nii soojalt kui ka külmalt.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg veise paksem laagerdunud välisfilee
2 sl Meresool
2 sl (must pipar) Purustatud pipar
Puhasta liha liigsest kelmest. Seo nööriga kokku, et lihale kuju anda. Pruunista lihatükk kuumal pannil igast küljest. Hõõru pruunistatud lihale pipart ja soola. Pane liha ahjupannile ning küpseta 200°C juures umbes 20 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 55°C. Veiseliha peab seest olema punane, siis on see kõige maitsvam. Valmis roal lase enne lõikamist "tõmmata". Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale inimesele.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga