Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kohupiima-aprikoosikook II

Jõulud ja uusaasta

Kohupiima-aprikoosikook II

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kohupiima-aprikoosikoogis on rohkelt mandleid. Suurest plaaditäiest jätkub ka suuremale perele.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
4.5 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
2 dl tuhksuhkur
125 g pehme või
1 tk Muna
50 g hakitud mandlid
1 tk munakollane
TÄIDIS
100 g hakitud mandlid
3 tk Muna
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 dl suhkur
250 g kohupiim
1 sl Kartulijahu
0.5 dl Kookoshelbed
3 väikest purki aprikoos omas mahlas
KAUNISTUSEKS
50 g hakitud mandlid
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega jahu, küpsetuspulber, tuhksuhkur ja hakitud mandlid. Lisa toasoe või, muna ja munakollane. Sega ühtlaseks tainaks, keera kilesse ja hoia 1 tund külmas. Täidise valmistamiseks sega omavahel mandlid, munad, vanillsuhkur, suhkur, kohupiim ja kartulijahu. Rulli tainas laiali ja tõsta küpsetusplaadile, nii et ka servad oleksid kaetud. Puista põhjale kookoshelbeid. Vala peale täidis. Nõruta aprikoosipoolikud, lõika viiludeks ja aseta täidisele. Puista üle hakitud mandlitega. Küpseta 25 minutit. Lõika jahtunult ruutudeks.

KOMMENTAARID

carmuska 15.aug 2011 23:26
Kunagi väga ammu sai seda tehtud..ikkagi esimene küpsetatud kook oli, aga väga maitsev tuli :D isegi kutid tulid Haapsalust seda proovima :P
Kadri 01.juuli 2010 22:06
Väga maitsev viis teha aprikoosi kooki.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tuline pähkli-šokolaadijook

Argitoidud
Tuline pähkli-šokolaadijook