Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Punaveinis küpsetatud pirnid

Jõulud ja uusaasta

Punaveinis küpsetatud pirnid

Angeelika Kang Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Ülimalt kerge dessert, mis on maitset saanud kaneelikoorest, ingverist ja nelgist.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
0.25 tk Kaneelikoor
0.5 cm Ingverijuure tükk
1.5 tera Nelk
0.25 pdl Punane vein
1 dl Lauasuhkur
1 tk Pirn
MANDLIPIIM:
0.5 dl Piim
0.5 sl Lauasuhkur
0.5 sl Liköör (Amaretto)
Rammusa vahukoore asemel on tunduvalt kergem võimalus pakkuda vahustatud mandlipiima. 
Pane kastrulisse kaneelikoor, viilutatud ingver, nelgiterad, vein ja suhkur. Kuumuta keemiseni.
Koori pirnid, kuid jäta vars alles. Keeda pirne veinisegus tasasel tulel 30 minutit. Tõsta tulelt ning lase pirnidel jahtuda ja 1 tund veinisegus maitsestuda. Kuumuta piim ja suhkur. Tõsta tulelt ning lisa liköör. Vahusta segu piimavahustajaga kohevaks ja serveeri koos pirnidega.

KOMMENTAARID

siirikirikal 22.dets 2011 08:59
Jah, vein võib kuiv olla ja magusust tasuks vastavalt oma maitsele timmida. Mõnele meeldib, kui pirn on nagu siirupist, teistele jällegi vähem magus. Pirni sektoritena serveerimiseks soovitaks pirnid juba enne keetmist serveeritavasse kujusse lõigata ja keeta lühemat aega. Nii jäävad need ühtlase tooniga ja ilusamad. Värvi omandamiseks aga kulub ikka oma tunnike ära.
Tellu 21.dets 2011 18:01
Küsimus selline, et kas vein peaks olema pigem hapukam? Vaadates seda suhkru kogust. Ja kui tahta pirnid sektoriteks lõigata, kas siis peaks laskma vähem tõmmata ja jahtuda hiljem?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool