Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Küpsetatud pardifilee koores hautatud hapukapsaga

Jõulud ja uusaasta

Küpsetatud pardifilee koores hautatud hapukapsaga

Indrek Kivisalu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See toitev roog on ajendatud külmast ilmast ja jõuluajast. Viimane väljendub nii hapukapsas kui ka pardifilees.
Retsept
portsjonile
1 tk Pardifilee (väiksem)
Sool
must pipar
HAPUKAPSAS
75 g Hapukapsas
25 g Peekon
0.25 dl Hapu- või vahukoor
Sool
Suhkur
Must pipar
Tüümian
VIIGIMARJA-CHUTNEY
0.25 tk Šalottsibul (suurem)
2 tk Viigimari
1.25 sl Suhkur
1.25 cl Punane vein
Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
Õli
Lõika peekon ribadeks ning prae poti põhjas, kuni osa rasva eraldub. Lisa kapsas ja veidi vett. Sule pott kaanega ja hauta kapsas poolpehmeks. Lisa vastavalt soovile hapu- või vahukoor ning hauta täiesti pehmeks. Maitsesta soola, suhkru, tüümiani ja musta pipraga.
Puhasta šalottsibul ja haki peeneks. Kuumuta kastmepotis pisut õli ja prae selles kiiresti sibul. Lisa suhkur ning oota, kuni see hakkab sulama ja veidi karamellistuma. Vala peale vein ning hauta tasasel tulel, kuni kolmandik on aurustunud. Lisa poolitatud viigimarjad ja sorts palsamiäädikat, kuumuta läbi. Maitsesta kergelt soola ja musta pipraga. Tulemus peab olema magushapu ja veidi vürtsine.
Puhasta pardifileed liigsest nahast ja rasvast ning lõika terava noaga nahale sisselõiked. Prae fileed pannil, alustades nahapoolt. Maitsesta soola ja pipraga ning järelküpseta ahjus 190–200° juures umbes 10 minutit, jättes liha seest roosaks. Serveeri pardifileed hapukapsa ja viigimarja-chutney’ga. Soovi korral paku juurde ka ahjukartuleid.

KOMMENTAARID

lilytaht 19.dets 2007 22:13
peaks proovima
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga