Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Kõrvitsa-püreesupp karamellistatud pähklitega

Jõulud ja uusaasta

Kõrvitsa-püreesupp karamellistatud pähklitega

Indrek Kivisalu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Taimne kõrvitsasupp on üks talve sümboleid ning sobib muuhulgas ka jõululauale.
Retsept
portsjonile
1 kg Kõrvits
2 dl Vahukoor
Sool
Muskaatpähkel
Kastmepaksendaja (soovi korral)
SERVEERIMISEKS
50 g Fariinisuhkur
100 g Metspähklid
vesikress
Puhasta kõrvits seemnetest ja säsist, koori ning tükelda. Keeda seejärel vähese veega pehmeks. Vala vesi ära ning püreesta kõrvits lõikuris või saumikseriga. Lisa koor ja kuumuta keemiseni, maitsesta soola ja vähese muskaadiga. Soovi korral paksenda kastmepaksendajaga, et saada ühtlasem mass.
Kuumuta pannil fariinsuhkrut ning lisa hakitud pähklid. Jätka kuumutamist pidevalt segades, kuni suhkur tundub olevat imendunud pähklitesse. Lase jahtuda. Kui segu kipub kamakateks kokku jääma, pudista need käte vahel laiali. Serveeri supp kuumalt koos pähklipuiste ja vesikressiga.

KOMMENTAARID

est 07.nov 2010 14:09
Väga hea supp
Hiiutar 15.veeb 2008 18:26
Suurepärane hõrk supp ja lihtne valmistada!
margit888 17.jaan 2008 18:52
väga hea supp,seda ütles vähemalt kuus inimest.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga