Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Maarja Jakobsoni datlikook

Jõulud ja uusaasta

Maarja Jakobsoni datlikook

Maarja Jakobson Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ülle Viska
Kook, kus pole kasutatud suhkrut. Magusaks teevad koogi datlid ja mandlid

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g kivideta datlid
100 g Mandlid
200 g Või 82%
0.75 klaasi täisteranisujahu (või kaerajahuga pooleks)
0.75 klaasi Kaerakliid (või nisukliid)
0.75 klaasi Jämedad kaerahelbed
Ingver
Pane datlid ja mandlid eraldi kaussides vette ligunema: tunniks kuuma või pooleks päevaks toasooja vette.Kalla vesi ära, pigista datlid käe vahel ühtlaseks massiks, lisa mandlid ja sega.Sulata pakk võid ja lisa segule. Seejärel sega sisse kõik teraviljatooted.Tainas peab jääma üsna pehme, siis on kook ka pehme. Lõpuks lisa toores riivitud ingver või tükeldatud suhkrustatud ingver.Pane tainas vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit.Kui pealt hakkab pruuniks tõmbuma, on valmis. Juurde paku ingveriteed.

KOMMENTAARID

alice 16.sept 2011 18:01
Suhkur on ehk olemata, aga 200 g võid on tervislikkusest kaugel. Jääb tegemata!
¤Tinkerbell¤ 21.juuli 2009 01:54
Tõeliselt maitsev kook.Serveerisime veel maasika toormoosiga ja ingveriteega.Juma-
lik!
küpsetaja 04.veeb 2009 20:51
Superküpsetis. Ise olen teinud seda nii, et lisan veidi ka riisijahu (Maximas müügil). Teeb nagu natuke koogi kohevamaks. Ja datlitega pooleks võib kasutada ka pestud-leotatud rosinaid.
bett 17.mai 2008 14:34
nii hea:) toitev ja tervislik:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes