Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Magus kartuli-pähklikook

Jõulud ja uusaasta

Magus kartuli-pähklikook

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Retsept
125 g või
2.5 dl Demerara suhkur
5 tk muna
300 g keedetud kartul
150 g speltajahu
1 tl Küpsetuspulber
60 g purustatud sarapuupähklid
0.5 dl Sidrunimahl
0.5 tl jahvatatud kardemon
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1.  Keeda kartulid, lase jahtuda ja riivi.
2.  Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks.
3.  Eralda munakollased ja vahustamist jätkates lisa või hulka.
4.  Sega taina hulka sidrunimahl ja riivitud kartul.
5.  Sega jahu küpsetuspulbri, pähklipuru, kardemon ja kaneeliga ning lisa tainale.
6.  Vahusta munavalged tihedaks vahuks ja lisa ettevaatlikult segades taina hulka.
7.  Vala taigen ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadi juures 35 minutit.
8.  Serveerimisel puista üle tuhksuhkruga.

HEA TEADA!
* Jäta osa pähklitest kõrvale ja sega puru läbi suhkru ning kaneeliga. Sellist segu võid puistata enne küpsetamist veel koogile.
* Koogi hulka võid lisada ka õuna- või pirnitükke.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga