Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jõulud ja uusaasta

Porgandi-juustukook

Jõulud ja uusaasta

Porgandi-juustukook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kokku pandi kaks ameeriklaste lemmikut – porgandi- 10 tk
ja juustukook – ning sündiski täiesti uus maitseelamus.
Mahlane ja samas mahedamaitseline kook säilib värskena
veel mitu päeva.
Retsept
portsjonile
TAINAS
1.5 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
1 dl Fariinsuhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)
50 g Kookoshelbed
2 spl Siirup (näit. Dansukker)
1 dl riivitud porgand
0.5 tk õun
1 dl Hapukoor
1 tk muna
0.5 dl õli
TÄIDIS
1.5 dl hapukoor
4 tk muna
1.5 dl suhkur
1 tl vanillsuhkur
1 tk sidrunist pressitud mahl
700 g maitsestamata toorjuust
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, fariinsuhkur, kaneel ja kookoshelbed. Teises kausis sega siirup, peeneks riivitud porgandid, kooritud ja riivitud õun, õli, hapukoor ja munad. Vala siirupisegu jahusegusse ja sega ühtlaseks.Täidise tegemiseks sega omavahel toorjuust, hapukoor, munad, suhkur, vanillsuhkur ja sidrunimahl.Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala täidis vormi, tõsta supilusikaga peale tainas ja aja noaga veidi laiali.Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund.Jahuta ja hoia vähemalt 5 tundi kuni üle öö külmas. Kogustest saab 10 koogitükki.

Märksõnad

porgandi-juustukook

KOMMENTAARID

katsetaja 11.dets 2011 00:35
Väga hea maitsega kook, aga kui teinekord teen, duubeldan taina koguse.
Hindaja 21.veeb 2011 19:46
väga-väga hea:) Ise sulatasin veel valget ?oksi ka peale, mmmm...
Mallory 16.veeb 2011 00:20
Mul hakkab juba praegu ila tilkuma :D
basilk 12.dets 2010 20:53
Kook sai tehtud ja maitses väga hästi. Tasus katsetamist.
siirikirikal 08.dets 2010 16:48
lisatud
basilk 07.dets 2010 08:15
Palju seda õli vaja läheb?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga