Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jaanid

Grillvardad ja värske ürditšatni

Jaanid

Grillvardad ja värske ürditšatni

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Roheline ürditšatni sobib grillitud lihade ja suitsumaitsega ülihästi kokku, andes neile juurde mõnusalt kepsakat nüanssi. Suvisel ajal on tšatnit valmistada eriti mugav, kuna värskeid ürte on saada korraga ja kuhjaga. Tasub kindlasti proovida, sest tegu on tõelise maitsehitiga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Sealiha (kaelakarbonaad) või
500 g Seafilee
MARINAAD
1 tl Sool
3 sl Sidrunimahl
3 sl Oliiviõli
3 oksa Petersell (hakitud)
1 tl Tüümian või salvei (hakitud)
1 küüs Küüslauk (purustatud)
Must pipar (purustatud)
ÜRDITŠATNI
2 dl Koriander (värske)
2 dl Münt (värske)
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
0.5 tl Sool
1 sl Suhkur
1. Sega marinaadiained, lõika liha parajateks grilltükkideks ja pane marinaadi sisse. Pigista marinaadis olevaid lihatükke kätega, et maitse paremini liha sisse läheks. Lase marinaadis olla vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Grilli vahetult enne serveerimist.

2. Pane kõik tšatniained purustajasse ja peenesta ühtlaseks. Kasuta kaste ära paari päeva jooksul – sobib
salatisse, liha maitsestamiseks jne.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes