Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jaanid

Vürtsised veiselihavardad

Jaanid

Vürtsised veiselihavardad

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvase ja maitseka grill-liha saad veise välisfileest või tagaosatükist, lihaveise puhul on tulemus eriti pehme ja mahlane. Grillimisel peaks jälgima, et liha liiga kaua ei küpseks, siis jääb see kuivaks.

üle 60 min

10 min + 3–6 tundi külmkapis + 8–12 min grillil

Retsept
portsjonile
1 tk Sibul (väike)
1 kaun Tšilli
2 küünt Küüslauk
2 tl Jahvatatud köömned
1 tl Jahvatatud paprika
1 peotäis lehti Koriander
1 peotäis lehti Petersell
2 sl Sidrunimahl
600 g Veiseliha
Sool
Must pipar
Sidrun (serveerimiseks)
1. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Haki seemnetest puhastatud tšillikaun samuti hästi peeneks. Pane kaussi koos purustatud küüslaugu, jahvatatud köömnete ja paprika, koriandri- ja petersellilehtede ning sidrunimahlaga. Sega hästi läbi.

2. Lõika liha 2–3 cm kuubikuteks ja sega maitseseguga. Kata kauss toidukile või kaanega ja klopi hästi läbi, et liha oleks ühtlaselt kaetud. Lase 3–6 tundi seista. Lükka lihatükid varrastele, maitsesta soola ja pipraga. Lase veel 30 min seista.

3. Küpseta 8–12 min, iga paari minuti järel ümber pöörates. Võta grillilt, kata fooliumiga ja lase 5 min puhata. Serveerimisel nirista peale sidrunimah-
la.





















Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes