Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jaanid

Jaanipäeva šašlõkk

Jaanid

Jaanipäeva šašlõkk

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Gruusiapärases lihtsas marinaadis on kõike täpselt parasjagu. Lihatükid ei uju vedelikus, vaid marinaad on eelnevalt lihasse “masseeritud”. Oluline on jälgida, et liha oleks enne marinaadiga segamist toasoe. Ja teiseks: marinaadiga segades tuleb liha mudida ja muljuda, et seda pehmendada ning aidata maitsetel sügavale lihasse tungida. Šašlõkk jääb pehme ja maheda, naturaalse maitsega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Seakaelakarbonaad
MARINAAD
1 dl Rapsiõli
1 dl Valge kuiv vein
2 tk Sibul (ratasteks lõigatud)
1 tl Must pipar (purustatud)
2 tl Sool
1 suur petäis lehti Petersell (hakitud)
1. Lõika liha 1,5 cm paksusteks viiludeks, need omakorda umbes 6 x 6 cm tükkideks (pigem lapikuteks tükkideks kui kuubikuteks).

2. Sega kõik marinaadiained omavahel.

3. Tõsta marinaad lihale ja mudi marinaadiseid lihatükke sõrmede vahel, nagu teeksid massaaži.

4. Hoia külmkapis 2–4 tundi.

3. Aja liha vardasse. Varras võiks läbi liha minna kahest kohast, siis ei jää tükid rippuma ega kõrbema, vaid püsivad kenasti varda ümber ja küpsevad ühtlaselt.

4. Küpseta keskmisel kuumusel umbes pool tundi, vahepeal vardaid keerates. See aeg on piisav, et liha saaks pealt ilusa jume ja oleks seest just parajalt küps ning mahlane. Grillimise ajal pole vaja liha millegagi pintseldada ega määrida.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga