Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jaanid

Magusad hamburgerid

Jaanid

Magusad hamburgerid

Nadežda Kaarma Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak

üle 60 min

Retsept
portsjonile
BISKVIIT
6 tk Munakollane
75 g Suhkur
75 g Nisujahu
BESEE
2 tk Munavalge
150 g Suhkur
KREEM
200 g Rõõsk koor 35%
50 g Suhkur
KAUNISTUSEKS
200 g Maasikad
1 tk Kiivi
2 spl Punane hapu moos
1. Vahusta munakollased koos suhkruga. Sõelu jahu munasegu hulka ning sega ettevaatlikult ühtlaseks. Pritsi pritskotiga või vormi lusikaga 10 piklikku kooki.

2. Beseeks vahusta munavalge kõvaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veel natuke. Pritsi pritskotist 5 piklikku kooki. Küpseta beseesid 100-kraadises ahjus 40–45 minutit.

3. Alusta kreemi tegemist: vahusta vahukoor koos suhkruga tugevaks vahuks. Jaga kogus silma järgi pooleks. Pool pritsi pritskotiga viie jahtunud biskviitkoogi peale. Lõika kiivid viiludeks ja pane vahukoore peale. Kiividele lähevad jahtunud beseed ning beseede peale ülejäänud vahukoor.

4. Lõika maasikad viiludeks ning lao vahukoore peale, kata ülejäänud viie biskviitkoogiga. Pritsi kookidele kaunistuseks punast moosi.'

HEA TEADA!
Koogiteost üle jäänud munavalgetest võib teha beseekomme. Kaalu munavalged ära ning vahusta tugevaks vahuks. Lisa munavalge kaalule kahekordne kogus suhkrut ja vahusta veel. Tee teelusika või pritskotiga munavalgevahust pisikesed kuhjakesed ja kuivata 100-kraadises ahjus 1 tund. Selleks, et veenduda, kas kommid on valmis, ava ahjuuks ja koputa komme lusikaga – kui “kõliseb”, siis on valmis.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga