Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jaanid

Soe värske kartuli ja peekoni salat

Jaanid

Soe värske kartuli ja peekoni salat

Rita Osa Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hanna Odras
See salat on olnud meie pere vaieldamatu suvelemmik juba aastaid ja läheb menüüsse kohe, kui turule tulevad müügile värsked kartulid. Sobib hästi grillitud liha ja kala kõrvale. Salati jaoks on hea valida kõige tillemad noored kartulid, nii et neid ei peaks poolitama.
Retsept
portsjonile
1 kg Pisikesed värsked kartulid
220 g Viilutatud suitsupeekon
1 tk Jääsalati pakk
2 dl Hapukoor
1 dl Mahedamaitseline majonees
Sool
Must pipar
1 punt Värske hakitud lehtpetersell
1. Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal lõika peekonist 2–3 cm laiused ribad ja pruunista kergelt pannil, tõsta majapidamispaberile nõrguma.

2. Sega omavahel hapukoor ja majonees, maitsesta soola-pipraga. Haki petersell. Rebi jääsalat suuremateks tükkideks. Kui kartulid valmis, kurna ja lase üleliigsel veel aurustuda. Sega kohe juurde peekon, petersell, jääsalat ja kaste. Serveeri soojalt, aga maitsev on see ka külmana.

KOMMENTAARID

Helena 05.juuni 2017 13:59
Nii harva, kui meie pere retseptide järgi jännata viitsib- leidsime selle retsepti ja see on tõesti IMEHEA! Kiire, lihtne, odav, maitsev- aitäh retsepti eest! :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes