Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jaanid

Toorjuustukook rabarberiga

Jaanid

Toorjuustukook rabarberiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mure purutainast põhja ja rikkaliku pehme kattega kook on tõeline kevadine hõrgutis.

üle 60 min

30 minutit + 45–50 minutit ahjus + 2 tundi külmkapis

Retsept
PÕHI
3.5 dl Nisujahu
0.75 dl Suhkur
200 g Külm või
TÄIDIS
1 dl Nisujahu
4 dl Suhkur
3 tk Suur muna
1 l Hakitud rabarber
2 dl Rõõsk koor 35%
KATE
180 g Toorjuust
1 dl Suhkur
1 tl Vanilliekstrakt
2 dl Rõõsk koor 35%
16 tk

1. Sega jahu ja suhkur, lisa hulka külm tükeldatud või ja haki puruks. Suru puru 25 x 25 cm suuruse vormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 5 minutit. Täidiseks sega jahu ja suhkur, klopi hulka munad ja vahukoor. Haki rabarber ja sega täidise hulka. Vala segu põhjale ja küpseta 40–45 minutit, kuni täidis on tahe.

2. Hõõru toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga pehmeks, sega hulka vahustatud koor. Määri soojale koogile. Jahuta, kata kook toidukilega ja hoia vähemalt 2 tundi külmas.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga