Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Sidruni-apelsinikook hapukoorega

Lihavõtted

Sidruni-apelsinikook hapukoorega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Imeliselt kerge kook sidruni- ja apelsinimahlast, mis meeldib eelkõige neile, kes armastavad pikantseid elamusi. Kook vajab pikka küpsemisaega madalal temperatuuril. Kuigi kook võib vormi raputades vedel tunduda, on see siiski valmis. Jahtudes tardub kook täielikult. Hoia kooki külmkapis ja võta välja vahetult enne serveermist.
Retsept
PÕHI
3 dl Jahu
0.5 dl Hele Muscovado suhkur
100 g Või
1 tk Munakollane
2 sl Vesi
TÄIDIS
9 tk Muna
5 dl Hele Muscovado suhkur
2 tk Sidruni mahl ja riivitud koor
2 tk Apelsini mahl ja riivitud koor
250 g Hapukoor
Sega kausis jahu ja suhkur. Lisa külm või ja näpi ühtlaselt tükiliseks. Sega munakollane ja vesi. Lisa tainale ja sega kiiresti ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja servadesse kuni 6 cm kõrgusele. Tõsta vorm 15 minutiks külmkappi. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit, kuni on kuldpruun. Täidise valmistamiseks klopi lahti munad, lisa suhkur, sidruni- ja apelsinimahl ning riivitud koor. Sega juurde hapukoor. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 150kraadises ahjus 1 tund 30 minutit. Serveeri jahtunult.

KOMMENTAARID

sten ja kadri ja siim 27.jaan 2013 16:47
teeme ära, loodan et tuleb hea :)
um 12.sept 2010 18:02
:P:Y;):D
um 12.sept 2010 18:02
:P:Y;):D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga