Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Munamummuline herne-brokolipirukas

Lihavõtted

Munamummuline herne-brokolipirukas

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Retsept
portsjonile
TAINAS
3.5 dl nisujahu
Soola näpuotsaga
1 dl Parmesan (riivitud)
kuivatatud ürte
100 g Või
jääkülma vett
TÄIDIS
450 g Spargelkapsas ehk brokoli
2 dl Herned (külmutatud)
170 g Toorjuust
2 dl Hapukoor
7 tk Muna
1.5 dl Riivitud parmesan
sool, pipar
Estragon (värske)
värskelt riivitud muskaatpähklit
1. Sega taina tarvis kuivained ning riivitud parmesan. Lisa ka kuivatatud ürte, need elustavad muidu nii tavalist tainast. Pane hulka kuubikuteks lõigatud külm või ning mudi kuivainete sisse. Lisa supilusika haaval nii palju külma vett, et tekiks ühtlane tainas. Näpi tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele. Tõsta vorm külma ootele.2. Lõika brokoli õisikuteks ja kukuta soolasesse vette keema. Keeda peaaegupehmeks, kurna, jahuta külma veega ning nõruta. Suru kahvliga katki. Pane 4 muna 5 minutiks keema. Ehmata külma veega, lase jahtuda, kuivata ja koori.3. Vispelda omavahel toorjuust, hapukoor ja ükshaaval lisades 3 toorest muna. Riivi sekka parmesani ning haki värsket estragoni. Maitsesta soola, pipra ja värskelt riivitud muskaatpähkliga. Sega juurde brokoli ning suur peotäis külmutatud rohelisi herneid. Poolita keedetud munad ning aseta, lõikepool all, vormi. Vala täidis vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Tõsta kuumus seejärel 200 kraadini ning küpseta veel 15 minutit või seni, kuni pirukas on pealt isuäratavalt kuldne. Luba pirukal veidi taheneda ja söö soojalt.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 05.apr 2012 19:27
Kerti: spargelkapsas ongi teisisõnu brokoli. Väike seletus siin http://www.toiduta-
re.ee/termin.php?i-
d=279
Kerti 05.apr 2012 17:25
mu teada spargel ja brokoli on kaks eri asja, kui poest järgi vaadata, äkki seal peaks olema kirjas spargelkapsas VÕI brokoli???!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette