Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Virsiku-toorjuustusaiad ehk vale-praemunad

Lihavõtted

Virsiku-toorjuustusaiad ehk vale-praemunad

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõista, mis see on: näeb välja nagu praemuna, aga on hoopis magus? Lihavõtete puhul on sellised pirukad igati ajakohased. Kogus 14 kuni 16 tükki.

20-40 min

15 min + ahjus 12–15 min

Retsept
500 g Lehttainas
200 g Maitsestamata toorjuust
3 sl Suhkur
1 tk Muna
2 sl Hapukoor
Vanillsuhkur
1640 g Virsikud siirupis (poolikud)
1. Hõõru toorjuust suhkruga kreemjaks, klopi hulka muna ja hapukoor ning vanillsuhkur. Rulli tainas õhukeseks, 2–3 mm paksuseks.

2. Lõika u 8 cm kettad. Tee iga ketta äärest u 5 mm kaugusel ümberringi sisselõige. Määri sisselõikest sissepoole toorjuustukreem ja pane peale virsikupoolik. Küpseta 225-kraadises ahjus 12–15 min.

KOMMENTAARID

Evelyn 15.apr 2014 07:19
Toorjuustutäidis voolas kohe virsiku raskuse tõttu tainatükilt maha, sisselõike tegemisel pole küll mõtet. Maitse oli hea, aga pildil olevat kaubanduslikku välimust küll ei ole.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette