Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Cannoli'd Sitsiilia moodi

Lihavõtted

Cannoli'd Sitsiilia moodi

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Nagu meie vahvlid, aga pole ikkagi ka. Cannoli'd on krõbedaks küpsetatud ja ricotta-kreemiga täidetud torud – on magus rammus suutäis. Küpsetamiseks võid kasutada 2 cm läbimõõduga metalltoru, aga käepärasemad on näiteks pastatorud ehk kannelloonid. Kogus 24 tükki.

20-40 min

+ 1 tund külmikus

Retsept
TAINAS
4 dl Nisujahu
35 g Pehme või
1 tk Muna
0.75 dl Dessertvein
0.5 dl Suhkur
Õli (küpsetamiseks)
TÄIDIS
600 g Ricotta
2 dl Suhkur
50 g Tume šokolaad
Tuhksuhkur
30 g Pistaatsia pähklid (hakitud)
1. Mõõda kaussi jahu, lisa pehme või, muna, vein ja 0,5 dl suhkrut. Sõtku tainaks. Lase 30 min seista.

2. Rulli tainas jahusel laual 1–2 mm paksuseks. Lõika sellest 8 cm kettad. Määri metalltoru õliga ja keera tainas ümber selle. Määri ääred munaga ja suru tihedalt kokku.

3. Kuumuta 5–8 cm õli kastrulis või sügavamal pannil ja küpseta kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta õlist ja nõruta majapidamispaberil.

4. Täidiseks töötle ricotta ja suhkur kreemjaks, sega hulka hakitud šokolaad. Hoia tund aega külmas. Raputa üle tuhksuhkruga.

5. Serveeri kreem eraldi kausis, et torud saaks täita vahetult enne söömist.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga