Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Klassikaline pasha

Lihavõtted

Klassikaline pasha

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pasha tuleks valmis teha eelmisel päeval, et jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui koguse poolest tundub palju, valmista pashat poole vähem. Kaunistamiseks kasutati 1930ndatel suurt punast paberist roosi, mis torgati puupulga abil pasha keskele. Kes soovib, saab pashat sel moel ehtida.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 kg Kohupiim
300 g Või
400 g Hapukoor
5 tk Munakollane
Sool
3 dl Suhkur
3 dl Rosinad
0.5 tk Vanillikupar
Vahukoor (serveerimiseks)
1. Sulata või, jahuta ja kalla kohupiimale. Mõõda kastrulisse munakollased, hapukoor ja rosinad ning vanilliseemned, kuumuta segades väheke aega, ära keeda!

2. Lase jahtuda ja sega kohupiima hulka. Lisa ka suhkur ja sool, maitsesta hästi. Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi või sõelale. Kata pealt ka marliga, pressi segu kokku ja pane peale vajutus. Tõsta 10–12 tunniks või üle öö külma.

3. Kummuta vormist ja kaunista vanillsuhkruga vahustatud koorega.



Retsept on pärit 1929. aasta Eesti Naisest.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga